težinski pokrivač, težinska deka

Težinski pokrivači

Težinski pokrivači – deke pokazale su se kao uspješno pomagalo kod lakšeg uspavljivanja i mirnijeg sna tokom cijele noći. Nakon uspješne adaptacije na težinski pokrivač san postaje mirniji i uspavljivanje kraće. Također se mogu koristiti i za dnevni odmor, za vrijeme gledanja tv-a, čitanja knjige i sličnih aktivnosti.

Težinske pokrivače izrađujemo u različitim veličinama i težinama, isključivo po narudžbi. Za izradu koristimo 100% pamučni materijal u kombinaciji s donjom stranom od pamučnog frotira ili ugodnog i izrazito nježnog velura. Punjenje od polipropilenskog granulata je ušiveno, te otporno na temperature pranja u perilici i sušenja u sušilici ukoliko težina mokrog prekrivača ne prelazi ograničenje vaše perilice ili sušilice.

Težinske pokrivače možete naručiti od materijala po vašem izboru, oslikane prekrasnim motivima. Sama težina u pokrivačima određuje se prema težini djeteta ili osobe za koju je rađena. Polipropilensko punjenje ravnomjerno je raspoređeno preko cijelog pokrivača u kvadratne džepiće te je na taj način raspoređena težina preko cijelog tijela bez obzira na okretanje tijela tijekom sna.

Težinski pokrivač,  težinska deka

Težinski pokrivači mogu, uz polipropilensko punjenje, imati i dodatno punjenje materijalima za izradu popluna te na taj način dobiti na volumenu i toplini. Kombinacije materijala za izradu težinskih pokrivača isključivo se prilagođavaju potrebama korisnika, bilo po sastavu ili teksturi.

Napomena: Uvijek konzultirajte stručnjaka rehabilitatora ili senzornog terapeuta o prikladnoj težini pokrivača za budućeg korisnika.