radionica šivancije

Šivancija u Savonskom Brodu

Šivanje kao uživancija je misao vodilja ovih kreativnih radionica. Šivancija je tu da vas nauči osnovama šivanja, uvede što jednostavnije svijet kreiranja vlastitih stvarčica. Princip koji stoji iza svake radionice je dobra zabava, opuštanje i izrada nečeg korisnog što nakon svake radionice nosite sa sobom kući. Bilo da je to ruksak, ukrasni jastučić, suknja, majica ili tajice, završeno je unutar trosatne radionice i spremno da razveseli nekog od vaših najdražih.

Radni prostor šivancije

Prva radionica na koju se prijavljujete je radionica izrade ruksaka na špagice i to je jedina koju objavljujemo kao event. Formira se grupa od maksimalno 4 osobe i kao grupa nastavljate s dolascima na radionice različitih tema i svaki puta sa sobom odnosite gotovi proizvod koji ste sami napravili. O učestalosti radionica odlučujete kao grupa te se one mogu održavati jednom mjesečno ili svaka dva, tri tjedna, odluka je na vama.
Ako šivanje za vas postane šivancija tada nastavljate s radionicama, u suprotnom naše druženje tu završava i niste obvezni nastaviti dalje ako vam nije zanimljivo.

Šivancija, izrada ruksaka

Jedna od radionica obrađuje temu nabiranja tkanine i koje se metode za nabiranje koriste. Naučeno primjenjujemo na izradu suknjice na gumu za djevojčice.

šivancija nabrane suknja na gumu

Radionica izrade tajica i majice nas uči radu sa triko i jersey materijalima. Uz to učimo kako se spajaju isprintani Burda krojevi, dodavanje dodatka za šav i porub, postavljanje krojeva na tkaninu……

Mnoge tehnike koje podučavamo su BurdaStyle tehnike. Završila sam BurdaStyle edukacije osnovni i napredni stupanj za učitelja osnova šivanja i trenutno jedina u Hrvatskoj posjedujem njihov certifikat. Radujem se prenositi znanje i vještine te na taj način vam pomoći da zavolite šivanje.

Šivancija, Torba za plažu

Mnogo toga, uz zabavu i druženje, obrađujemo na svakoj radionici. Sav pribor, tekstil i šivaći stroj su vam osigurani, tako da je jedina stvar koju trebate ponijeti sa sobom dobra volja.

Šivancija, priprema za radionicu izrade ruksaka

Cijena pojedine trosatne radionice je 150 kn. Za rezerviranje svog mjesta potrebno se javiti u inbox na našoj Facebook stranici https://www.facebook.com/sivancijasb .

šivancija, torba za plažu