Penny The Dress / Haljina košulja

Always wanted to make myself the shirt dress. After finding the perfect pattern in Colette Patterns, it was time to find the perfect fabric. Since I love flowers so much the choice was easy. Found the perfect viscose challis on Minervacrafts.

 

Oduvijek sam si željela napraviti haljinu košulju. Nakon što sam pronašla savršeni kroj na Colette Patterns, bilo je vrijeme za pronaći i savršenu tkaninu. S obzirom da obožavam cvijeće, nije bio problem pronaći odgovarajući uzorak. Minervacrafts je bila izvor pregršt tkanina od kojih sam se napokon odlučila za ovu.

Penny The Dress

Pattern was easy to follow and easy to make. Used to do the collar different way than the instructions say, so skipped that part with no problems.

 

Kroj je bio jednostavan za izraditi kao i upute za slijediti korake. Ovratnik sam navikla prišiti na drugačiji način od onog koji upute predlažu pa sam taj dio uputa preskočila bez problema.

Penny The Dress

 

The only thing I didn’t like was that the instructions for the A and B version of the dress were mixed together, so you can easily skip a step. But I really like how it turned out and can’t wait for the weather to warm up so I can wear it.

p.s. yes it has pockets 🙂

 

Jedina stvar koja mi se nije svidjela je što su upute za A i B verziju haljine pomiješane skupa pa je lako preskočiti neki od koraka u brzini. Svidjelo mi se kako je na kraju ispala i jedva čekam da zatopli da je mogu nosit.

p.s. da ima džepove:)

Penny The Dress Penny The Dress