Ducati Quilt

Povodom 90. godišnjice Ducati-ja, jednom malenom (4 god.) obožavatelju  crvenih motora za poklon sam odlučila napraviti  Ducati pokrivač. Skupila sam fotografije koje dočaravaju njegovu ljubav prema omiljenom motoru i izabrala one koje se svojom paletom boja uklapaju s materijalima koje sam planirala koristiti. Tipično “muške” boje u ovo slučaju nisu dolazile u obzir. Crvena all the way!!! Nakon printanja fotografija na tekstil, pripreme za šivanje i rezanja svih silnih kvadratića, spajanje u jednu veliku cjelinu je bio pravi užitak. Berninina stopica #97 za spajanje je jedan od najboljih alata za točne i identične porube od 1/4 inch-a. Nije da sa standardnom stopicom ne bih mogla to odraditi, ali ovako mi je puno praktičnije i lakše. Sastavljanje svih slojeva u jednu veliku cjelinu je popriličan posao, ali je definitivno užitak gledati kako nastaje nešto prekrasno i nešto tako osobno.

Walking foot je savršeno odradila svoj posao kod preciznog i ravnomjernog spajanja svih slojeva. Mislim, nije da bi mladić prigovarao da se materijal negdje preklopio, ali bi ja to sigurno  oporila i šila ponovo. Say hello to OCD.

Jedva čekam da vidim izraz lica kada ga po prvi puta ugleda. Nadam se da će biti barem u pola kao ovaj kada je za rođendan dobio svoj mali Ducati.